Τα νέα μας

Τελευταία νεα

20 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εκμάθηση γλωσσών;

Στήλη της διευθύντριας του Ινστιτούτου Ρωσικής γλώσσας "MIR", Ελισάβετ Γιάνοβα του Βλαδίμηρου

Ο άνθρωπος έρχεται σε αυτόν τον κόσμο μόνος. Σταδιακά αποκτά κάποιες απαραίτητες δεξιότητες - μαθαίνει να περπατάει, να μιλάει, να διαβάζει, να γράφει και να επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους. Αυτές οι απλές δεξιότητες στην αρχή της ζωής μας, αποτελούν πολύ σημαντικά εφόδια για το μέλλον μας. Αποτελούν ισχυρές βάσεις, με τη βοήθεια των οποίων αποκτούμε νέες γνώσεις και διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας.

Η γλώσσα δεν είναι απλά ένα εργαλείο, με τη βοήθεια του οποίου επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους. Μέσα της κρύβονται πολλά περισσότερα.

Κάποτε παρακολούθησα ένα βίντεο μίας γυναίκας την οποία θαυμάζω. Οι πράξεις τις, τα λόγια και οι σκέψεις της μου είναι πολύ οικεία. Με συνεπαίρνει ο τρόπος που ντύνεται, που φέρεται, που δείχνει. Είναι το είδωλο μου! Το βίντεο ήταν σε μία ξένη γλώσσα. Πόσο θα ήθελα να καταλαβαίνω τι λέει, χωρίς υπότιτλους! Πόσο ήλπιζα να μπορώ να ολοκληρώνω τις σκέψεις τις! Μου φαινόταν ότι εκείνην τη στιγμή έλεγε κάτι πολύ σημαντικό για μένα προσωπικά, αλλά δεν κατάφερνα να κατανοήσω πλήρως το λόγο της. Έπειτα από αυτό, έβαλα στόχο να μπορώ να καταλαβαίνω την αυθεντικότητα του ανθρώπου που μου αρέσει. Δυστυχώς δεν έγινα πολύγλωσση. Είναι το μόνο που μετανιώνω στη ζωή μου.

Μέσα από την εκμάθηση μίας ξένης γραφής, μέσω της μελέτης ήχων που διαφέρουν από τους οικείους σε εμάς, μέσω της κατανόησης μιας διαφορετικής νοοτροπίας, δε διδασκόμαστε απλά μία ξένη γλώσσα.Κάνουμε κάτι περισσότερο: μπαίνουμε σε μία διαδικασία σύγκρισης και «σκαψίματος» βαθιά μέσα μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ψάχνουμε για ομοϊδεάτες. Ανθρώπους που είναι κοντά στον τρόπο ζωής και σκέψης μας, σε οποιαδήποτε χώρα και αν κατοικούν.

Θέλουμε η ζωή μας να γίνει ευρύτερη και φωτεινότερη.

Μάθετε γλώσσες, γνωρίστε τον εαυτό σας.


Με εκτίμηση,
Ελισάβετ Γιάνοβα.



 

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.