Τα νέα μας

Τελευταία νεα

20 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023
11 Σεπτεμβρίου 2023

10 τρόποι για να μάθετε τη ρωσική γλώσσα

1. Ξεκινήστε απλά
Το πρώτο βήμα είναι το αλφάβητο. Το κυριλλικό αλφάβητο έχει ως βάση του το ελληνικό, για αυτό είναι πολύ εύκολο για τους Έλληνες να το μάθουν! Αφιερώστε αρκετό χρόνο στην αλφαβήτα και στους κανόνες φωνητικής. Τότε, θα σας είναι πιο εύκολο.

2. Κάντε επανάληψη
Η επανάληψη είναι «μήτηρ πάσης μαθήσεως»! Κολλήστε αυτοκόλλητα με ρωσικές λέξεις στα αντικείμενα γύρω σας. Το βλέμμα σας θα πέφτει πάνω τους συνεχώς και θα μαθαίνετε το λεξιλόγιο με ευχάριστο τρόπο, χωρίς να βαριέστε.

3. Γράψτε
Γράψτε, κατά τη διάρκεια της μέρας, αυτό που θέλετε να πείτε στα ρωσικά και το βράδυ κοιτάξτε τις σημειώσεις σας. Θα βρείτε σίγουρα κάτι που αξίζει να μάθετε. Αποστηθίστε το.

4. Επικοινωνήστε
Η επικοινωνία με τους γηγενείς ομιλητές της γλώσσας, είναι ένας πετυχημένος τρόπος για να μάθετε τη γλώσσα. Ψάξτε νέους φίλους στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί τους, εξασκήστε τις δυνατότητές σας. Εμάς τους ρωσόφωνους μας ενδιαφέρει να ερχόμαστε κοντά στον άνθρωπο που αποφασίζει να μάθει τη γλώσσα μας! Μπορείτε, ακόμη, να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας ΜiR: «Σας καλεί η Μόσχα», για να σας βρούμε εμείς έναν συνομιλητή.
→ Προτεινόμενοι ιστότοποι: Tandem APP, vk.com, το έργο "Η Μόσχα σε καλεί!"

5. Παρακολουθήστε ταινίες και ακούστε μουσική
Μάθετε τη γλώσσα ακούγοντας μουσική και βλέποντας ταινίες. Είναι μία αποτελεσματική και ευχάριστη μέθοδος! Ακούστε, ακούστε και ξανά ακούστε!
→ Προτεινόμενο κανάλι στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/mosfilm
(υπέροχα σοβιετικά έργα με υπότιτλους)
→ Ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να βρείτε ρωσικά τραγούδια: https://www.farfrommoscow.com/

6. Διαβάστε
Στέψτε την προσοχή σας σε ρωσικά μπλογκ, νέα και άρθρα. Θα σας βοηθήσει όχι μόνο στο να μάθετε τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο ομιλίας και έκφρασης της σύγχρονης Ρωσίας.

7. Πηγαίνετε επισκέψεις
Θέλετε να γνωρίστε τον πολιτισμό εκτός μουσείων; Κάντε επισκέψεις σε σπίτια Ρώσων! Αν σας έχουν καλέσει για τσάι, πηγαίντε και πάρτε οπωσδήποτε κάτι γλυκό μαζί σας. Οι Ρώσοι δεν πίνουν ποτέ το τσάι τους σκέτο.

8. Ταξιδέψτε
Επισκεφτείτε κάποια από τις χώρες όπου μιλούν τη ρωσική γλώσσα. Θα μπορούσε να είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Ουκρανία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Εσθονία, η Λετονία ή η Λιθουανία! Η γεωγραφία της ρωσικής γλώσσας είναι τόσο μεγάλη όσο και η ομορφιά της.

9. Βρείτε συνομιλητές στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα μένει μεγάλο ποσοστό ρωσόφωνων και πολλοί από αυτούς επιθυμούν να μάθουν ελληνικά, όπως εσείς επιθυμείτε να μάθετε ρωσικά! Ξεκινήστε πάνω σε αμοιβαία βάση. Να μιλάτε πρώτα στη μία και μετά στην άλλη γλώσσα.

10. Βρείτε χόμπι
Σας αρέσει να μαγειρεύετε; Μάθετε να μαγειρεύετε «μπορς» ή «οκρόσκα» (φυσικά ξέρουμε ότι οι Έλληνες τρώνε σούπες μόνο όταν αρρωσταίνουν, αλλά για τους Ρώσους είναι βασικό πιάτο!). Θέλετε από καιρό να μάθετε να τραγουδάτε; Μάθετε ένα ρωσικό τραγούδι! Κάντε οτιδήποτε φέρνει τη ρωσική γλώσσα κοντά σας!

Μία ρωσική παροιμία λέει: «Η γνώση είναι φως και η αμάθεια σκοτάδι»
Βάλτε περισσότερο φως στη ζωή σας!
 

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.