ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Οι συνεργάτες μας

Ο πολιτισμός και η εκπαίδευση, αποτελούν κομβικούς άξονες ανάπτυξης του κράτους και του έθνους. Η κάθε χώρα έχει τα δικά της κριτήρια της «καλής εκπαίδευσης» και του «διαχρονικού πολιτισμού». Ανάλογα με το παρελθόν της, καθώς και τις σύγχρονες δυνατότητες του λαού της, εκτιμάει αυτό που έχει. Τι γίνεται, όταν δύο πολιτισμοί ενώνονται σε μία αμοιβαία συμβολή και συνεργασία; Το Ινστιτούτο ρωσικής γλώσσας «ΜΙR» στην Αθήνα, ανακοινώνει την αρχή μίας συνεργασίας, εκπαιδευτικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, με το πρώτο πανεπιστήμιο της Ρωσίας, το κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (SPbU). Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, ξεκινούν και ανθούν γόνιμες δραστηριότητες , οι οποίες θα προωθήσουν τη ρωσική γλώσσα και τον ρωσικό πολιτισμό στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης), καθώς και την ελληνική γλώσσα στη Ρωσία.

Ιστορική αναφορά 

Το κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (SPbU), είναι το μοναδικό ΑΕΙ που ξεπέρασε τα 290 χρόνια ιστορίας! Το SPbU ιδρύθηκε με διάταγμα του Μεγάλου Πέτρου το 1724 και υπήρξε ο «διάδοχος» του Ακαδημαϊκού πανεπιστημίου, του πρώτου, ανώτατου, ευυπόληπτου, εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ρωσίας, και μέλους της Ακαδημίας Επιστημών της Αγίας Πετρούπολης.

Στους τρεις αιώνες ιστορίας του Πανεπιστημίου, σπούδασαν και εργάστηκαν εκεί χιλιάδες διακεκριμένοι επιστήμονες, πολιτικοί, μουσικοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες: Ιβαν Τουργκενιεφ, Πιοτρ Σταλισιν, Ντμιτρι Μεντελεγιεφ, Βασιλιι Ντοκουτσαεφ, Αλεξαντρ Μπλοκ, Μιχαηλ Μπρουμπελ, Μιχαηλ Γκλινκα, Νικολαι Ρεριχ, Λεφ Λανταου, Λεονιντ Καντοροβιτς, Βλαντιμιρ Πουτιν και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

Το κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται στην 91η θέση της παγκοσμίου φήμης κατάταξης του Times Higher Education World Reputation Rankings. Εδώ και πολλά χρόνια, συγκαταλέγεται στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. ! Το SPbU κατέλαβε, επίσης, την 225η θέση στο αναγνωρισμένο σύστημα κατάταξης QS World University Rankings, θέση που το καθιστά το δεύτερο καλύτερο μεταξύ των ρωσικών πανεπιστημίων.

Το SPbU έχει 23 τμήματα μεταξύ των οποίων το τμήμα γεωπονίας, ιατρικής, ανατολικών σπουδών, τμήματα φιλολογίας, καλών τεχνών, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, πολιτικών επιστημών, γυμναστικής ακαδημίας, χημείας. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να βρει την κατάλληλη για αυτόν ειδικότητα.

Σήμερα, φοιτούν εδώ παραπάνω από 30 χιλιάδες φοιτητές, εργάζονται βραβευμένοι με τα βραβεία Νόμπελ και Φιλντς καθηγητές, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 15 εργαστήρια και 26 κέντρα φυσικών πόρων, τα οποία ανήκουν στο κορυφαίο επιστημονικό πάρκο της χώρας. Οι φοιτητές και απόφοιτοι του κρατικού πανεπιστημίου της Πετρούπολης, είναι περήφανοι για την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσή τους και αισθάνονται το ένδοξο παρελθόν της ιστορίας του!

Ποιες φαίνεται να είναι οι κοινές δράσεις μεταξύ του SPbU και του Ινστιτούτου «ΜΙR»

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, θα δημιουργηθεί ένα ευρύ φάσμα δράσεων, όπως η τόνωση της θέσης της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα, η ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας για τους φοιτητές του SPbU, η συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών σε διαδικτυακά συνέδρια και σεμινάρια, η συμμετοχή σε σημαντικά, διεθνή προγράμματα μαζί με άλλους συνεργάτες του πανεπιστημίου της Πετρούπολης στην Ελλάδα και φυσικά η διεξαγωγή των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.