Διαγωνισμός 2014

Την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, 20:00 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η επίσημη απονομή βραβείων και τιμητικών επαίνων του 4ου Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Μετάφρασης «Anton Chekhov».

 

Μετάφραση από ρωσικά στα ελληνικά

Τιμητικοί Έπαινοι

'Ελενα Ριζίκοβα

Ελισάβετ Κυνηγού - Γιεβτουσένκο 

 

Μετάφραση από  ελληνικά στα ρωσικά

Βραβείο

Αλένα Σολοβίεβα

Τιμητικοί Έπαινοι

‘Ιννα Ρούμπαν

‘Ελενα Ριζίκοβα

Ο φετινός Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Μετάφρασης διαφέρει από τους προηγούμενους για ένα ακόμα λόγο: ουσιαστικά δεν υπάρχει νικητής και το πρώτο βραβείο δεν απονέμεται ως έπαθλο για την καλύτερη μετάφραση, αλλά ως έπαινος για την καλύτερη προσπάθεια.

Γνώμη της επιτροπής είναι πως ένας διαγωνισμός μετάφρασης πρέπει όχι μόνο να επιβραβεύει η να επαινεί τις αξιόλογες μεταφράσεις η έστω προσπάθειες  αλλά & να ορίζει τι πρέπει να θεωρείται ΚΑΛΗ μετάφραση. Και εδώ ίσως πρέπει να σταθούμε λίγο στους λόγους που οδήγησαν την Επιτροπή στην απόφαση να αποδεχτεί τα μεταφρασμένα κείμενα ως προσπάθεια και όχι ως κανονική μετάφραση.

Η επιτροπή 2014

Κώστας Γκοβόστης

Ευγενία Κριτσέβσκαγια

Γιώργος Μπλάνας

Όλγα Αλεξανδροπουλου 

Newsletter

Εγγραφή στο newsletter μας.
© 2023 mir.gr. All Rights Reserved. Developed By kwarks.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.